Loopbaancoaching

Op een bepaald moment in je leven kan je tegen de vraag aanlopen: wat wil ik verder? Hoe wil ik mijn loopbaan vervolgen? Moet ik verder in een leidinggevende baan of me juist meer inhoudelijk gaan verdiepen? Loopbaan coaching kan dan goede aanknopingspunten bieden om de juiste keuzes te maken. In een aantal gesprekken, ondersteund door testen en huiswerkopdrachten, kom je erachter wat echt bij je past, wat je talenten zijn en waar je door geïnspireerd raakt. Het gaat daarbij altijd om de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Het is een hele goede investering om daar af en toe in je loopbaan uitgebreid bij stil te staan.

Er kan ook een andere aanleiding zijn om je te bezinnen op je toekomst, bijvoorbeeld doordat je baan ophoudt (reorganisatie), je erachter komt niet op de goede plek te zitten of doordat je fysiek niet meer in staat bent om je werk te doen. Of er nu sprake is van outplacement of re-integratie: belangrijk is om erachter te komen wat een passende volgende stap is. Aha Consult helpt bij het maken van een loopbaanplan en bij het vinden van ander werk. Ik doe dit door actief te zoeken op de arbeidsmarkt, vacatures op te sporen en door het desgewenst bijspijkeren van sollicitatievaardigheden en persoonlijke presentatie. Aha Consult werkt hiertoe samen met andere coaches en trainers.

Coaching kan ook ingezet worden om het functioneren in de huidige baan te optimaliseren: hoe kan ik beter leidinggeven? Hoe kan ik meer uit samenwerking met anderen halen? Hoe zorg ik voor een betere balans tussen werk en andere activiteiten in mijn leven?

Ben je nog maar net begonnen aan je loopbaan? Veel jonge mensen schakelen een coach in omdat ze onzeker zijn over de keuzes die ze gemaakt hebben voor studie en/of baan. Het is een prima investering om samen met een coach op een rijtje te zetten welke keuzes echt bij je passen en waar je liever verandering in wilt aanbrengen. Uiteraard kijken we dan ook naar je verdere ontwikkeling.

Bel of maak een afspraak voor een gratis orientatiegesprek. 

Scroll naar boven