Psychologisch onderzoek en assessment

In het kader van een outplacement procedure of een traject waarin een kandidaat weer moet re-integreren in arbeid wordt vaak een onderzoek of een assessment afgenomen. Aha Consult doet dit voor verschillende opdrachtgevers. Ook bij selectie van personeel of wanneer onderzocht moet worden of de kandidaat intern kan doorgroeien is onderzoek een goed middel om competenties te beoordelen.

Een psychologisch onderzoek bestaat uit een onderzoek naar intelligentie, persoonlijkheid, drijfveren, motivatie en (bij een onderzoek naar verdere doorgroei mogelijkheden) naar beroepsinteresses. Aha Consult maakt gebruik van professionele testen van onder meer Pearson en de VU (Noa) met hoge validiteit en betrouwbaarheid.

Bij een assessment wordt dit onderzoek aangevuld met praktijksimulaties, waarin met een acteur bepaalde realistische situaties nagespeeld worden om zodoende de competenties van de kandidaat te kunnen beoordelen.

De gevraagde competenties voor een functies worden uiteraard eerst met de opdrachtgever afgestemd.

Er wordt een helder rapport opgesteld, met een loopbaanadvies dan wel een advies (positief of negatief) over aanstelling.

Quick scan onderzoek

In het kader van selectie van personeel kan een kort testonderzoek afgenomen worden naar intelligentie en persoonlijkheid. Hiervan wordt een korte rapportage opgesteld met aandachtspunten die de werkgever kan meenemen in het interview met de sollicitant.

Tarieven

Psychologisch onderzoek uitgebreid: € 750,-
Quick scan onderzoek: € 450,-
Assessment: € 1750,-

Prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Scroll naar top